Moja ulubiona pomidorowa, czy jak niektórzy mówią pomidorówka, z imbirem, chili, trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym. Pycha.
Zapraszam do wypróbowania przepisu :)
Jest to bardzo szybka w wykonaniu, smaczna zupa. Przygotowanie jej trwa tyle, ile ugotowanie makaronu.
Do
garnka wlać sok pomidorowy, dodać pokrojony w plasterki imbir, rozgniecioną
trawkę cytrynową, chili, listki limonki i chwilę gotować pod przykryciem.
Przecedzić
sok i dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić do smaku – dodać trochę soku z
limonki i ewentualnie cukru.
Podawać
z ryżem lub makaronem.
- 1 litr dobrego soku pomidorowego,
- kawałek świeżego imbiru ( około 4 cm.),
- chili,
- trawka cytrynowa,
- listki limonki,
- 0,5 litra mleka kokosowego,
- cukier,
- sok z limonki.
A to ciekawe podejście do pomidorowej.Musze spróbować.Zapraszam również na mój blog.
OdpowiedzUsuńdziękuje za zaproszenie, chętnie zajrzę :)
OdpowiedzUsuńJest pyszna!!! :D
OdpowiedzUsuńto prawda :D
Usuń