poniedziałek, 23 kwietnia 2018

Mus z awokado z czekoladą


  • 1 dojrzałe awokado (najlepiej odmiany Hass),
  • 3-4 łyżeczki płynnego miodu (wielokwiatowy, lipowy),
  • 3 – 5 łyżeczek kakao,
  • kawałek papryczki chili,

Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ.



Przełożyć do miseczki, dodać kakao (na początku proponuję 3 łyżeczki, a później dodawać do smaku), miód (na początku 3 łyżeczki) i trochę posiekanego chili. Zblendować.
Doprawić do smaku kakaem, miodem i chili. Dokładnie zblendować.
Przełożyć do naczynek i odstawić do lodówki na godzinę.




deska od Deski Deseczki TM
zastawa z 






2 komentarze:

  1. Bardzo podoba mi się ten blog. Jestem pod wrażeniem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło :) zapraszam :)

      Usuń