Kokosanki,
bezy kokosowe. Bez dodatku mąki.
Bardzo
prosty i szybki w przygotowaniu przepis.
Ciasteczka
wychodzą pyszne :)
Jest
jedno, małe ale... najlepsze są, gdy chwilę odpoczną, najlepiej z
jeden dzień. Tylko jak tu tyle czasu się wstrzymywać?
Ubić
białka z solą i sokiem z cytryny, aż otrzymamy sztywną pianę.
Następnie dalej ubijając dodawać cukier.
Do
ubitej piany dodać wiórki kokosowe i delikatnie, lecz dokładnie
wymieszać.
Blachę
wyłożyć papierem do pieczenia.
Układać
na niej porcje ciasta bezowego łyżką, lub wyciskać porcje ciasta
z rękawa cukierniczego.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
- 3 białka – 110 g,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- szczypta soli,
- 250 g cukru pudru,
- 250 g wiórków kokosowych,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz