piątek, 4 maja 2012

Szparagi z grilla





Przepis podpowiedziany przez Córkę Pana Ludwika Majlerta.
Cieniutkie zielone szparagi -  w sklepie u Ludwika Majlerta należy kupić cienkie łebki. Kupuje się je na wagę.
Szparagi posmarować oliwą z czosnkiem - do oliwy dzień wcześniej włożyć rozgniecione ząbki czosnku.
Na patelni grillowej układać szparagi. Grillować około 4 minut, w tzw. międzyczasie obracając.

4 komentarze:

  1. Pyszne były!!:)) W takich chwilach żałuję, że nie mam auta, żeby takie "dobro" prosto z pola móc przywieźć:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno pyszne, moje ulubione to jednak białe ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. pychotka, grzech nie spróbować....a można też na standardowej patelce przesmażyć,/TYLKO NIE W GŁĘBOKIM OLEJU!!!/ żeby ktoś nie tłumaczył się, że mu grillowej zabrakło:-))

    OdpowiedzUsuń
  4. a pewnie, na zwykłej patelence też dobre :))

    OdpowiedzUsuń