Przepis
podpowiedziany przez Córkę Pana Ludwika Majlerta.
Cieniutkie
zielone szparagi - w sklepie u Ludwika
Majlerta należy kupić cienkie łebki. Kupuje się je na wagę.
Szparagi
posmarować oliwą z czosnkiem - do oliwy dzień wcześniej włożyć rozgniecione
ząbki czosnku.
Na
patelni grillowej układać szparagi. Grillować około 4 minut, w tzw. międzyczasie
obracając.
Pyszne były!!:)) W takich chwilach żałuję, że nie mam auta, żeby takie "dobro" prosto z pola móc przywieźć:)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszne, moje ulubione to jednak białe ;))
OdpowiedzUsuńpychotka, grzech nie spróbować....a można też na standardowej patelce przesmażyć,/TYLKO NIE W GŁĘBOKIM OLEJU!!!/ żeby ktoś nie tłumaczył się, że mu grillowej zabrakło:-))
OdpowiedzUsuńa pewnie, na zwykłej patelence też dobre :))
OdpowiedzUsuń