wtorek, 19 czerwca 2012

Sałatka z rostbefem pieczonym



Gdy zostanie nam trochę rostbefu pieczonego na przykład z żurawiną, czy z trawą żubrową. to można z niego zrobić sałatkę. 

  • rostbef pieczony,
  • rukola,
  • młode liście szpinaku,
  • dymka,
  • olej z pestek dyni,
  • ocet balsamiczny,
  • sól,
  • pieprz
Wystarczy trochę rukoli, młodych liści szpinaku, pokrojony w cienkie plastry rostbef, można dodać dymkę. Do tego sos z  oleju z pestek dyni, octu balsamicznego ( ja wolę krem balsamiczny o smaku owocowym, np. krem balsamiczny o smaku owoców granatu), soli, pieprzu. I wspaniała sałatka gotowa, Szybko, smacznie i treściwie.



2 komentarze:

  1. Uwielbiam pieczony rostbef.
    A Twoja sałatka wygląda wspaniale!
    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie tak. Na tej samej zasadzie traktuje resztki z kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń