Bardzo
proste – szybko, łatwo i smacznie
- Avocado,
- puszka tuńczyka w oleju,
- sok z limonki,
- koperek do przybrania,
- 80 ml śmietany kremówki.
Miąższ
z avocado zmiksować z tuńczykiem i sokiem z limonki. Dodać kremówkę. Wymieszać.
Całość przełożyć do syfonu i odstawić na parę minut.
Pastę
wyciskać na grzanki, tosty, krakersy… Udekorować koperkiem.
Do
tartinek z avocado i tuńczykiem Joasi polecam Les Mesilklons 2011, AOC Tavel,
Francja.
Dostępne w Makro C&C, cena około 40 zł.
Najlepsze
vin rosé na świecie to Francuskie różowe Tavel. Wino
charakteryzuje
się intensywną różową barwą. Na nosie dominują czyste mineralne
aromaty.
Na podniebieniu skoncentrowane, esencjonalne o długiej, pełnej końcówce.
Tavel
to ten typ wina, które bardzo rzadko kłócą się z potrawami, zawsze znajdują
wspólny
język z potrawą na talerzu, pełnym wyraźnych, intensywnych smaków.
Smacznego!!!
Specjalista
ds. wina Bernadeta Jarosz
P.S. Różowe wino pochodzi z miejscowości Tavel, położonej nieco na
północ
od Awinionu. Różowe wina powstają tutaj od X w., podobnie jak z winnic w
pobliskim
Lirac, cieszące się niemal taką samą renomą.
na piąteczek super:)
OdpowiedzUsuńPyszne. Zaraz zrobię, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMuszę sobie w końcu ten syfonik kupić:)
OdpowiedzUsuńpolecam, fajny wynalazek :)
Usuń