czwartek, 23 sierpnia 2012

Orzeźwiająca sałatka z ogórków i arbuza.


  • 1,5 kilograma arbuza,
  • 2-3 ogórki,
  • 4 łyżki syropu kokosowego,
  • 1 łyżka miodu,
  • sok z ½ limonki,
  • świeża mięta.


Ogórki umyć, obrać, pokroić w plastry o grubości 0,5 cm a następnie każdy plaster przekroić na pół lub cztery, w zależności od wielkości ogórka. Arbuza pokroić w podobnej wielkości kawałki wyjmując pestki.


Z syropu kokosowego, miodu i soku z limonki zrobić sos. Wlać sos, wymieszać. Dodać miętę – ja użyłam miętę ananasową z bardzo grubymi, mięsistymi liśćmi, dlatego też je pokroiłam.


3 komentarze:

  1. ogorek i arbuz - ciekawe polaczenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O matko jedynooo! Pyszne musi być i orzeźwiające na taki upał:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne na gorące dni i idealna kolorystyka :)

    OdpowiedzUsuń