- 1,5 kilograma arbuza,
- 2-3 ogórki,
- 4 łyżki syropu kokosowego,
- 1 łyżka miodu,
- sok z ½ limonki,
- świeża mięta.
Ogórki
umyć, obrać, pokroić w plastry o grubości 0,5 cm a następnie każdy plaster przekroić
na pół lub cztery, w zależności od wielkości ogórka. Arbuza pokroić w podobnej wielkości
kawałki wyjmując pestki.
Z
syropu kokosowego, miodu i soku z limonki zrobić sos. Wlać sos, wymieszać. Dodać
miętę – ja użyłam miętę ananasową z bardzo grubymi, mięsistymi liśćmi, dlatego
też je pokroiłam.
ogorek i arbuz - ciekawe polaczenie :)
OdpowiedzUsuńO matko jedynooo! Pyszne musi być i orzeźwiające na taki upał:))
OdpowiedzUsuńŚwietne na gorące dni i idealna kolorystyka :)
OdpowiedzUsuń