- 4
pstrągi,
- ½
trawy cytrynowej,
- 2
cm kawałek świeżego imbiru,
- sól,
- pieprz
kolorowy,
- 8
łyżek masła,
- 2
cytryny.
Imbir zetrzeć na tarce o malutkich otworach, trawę posiekać. Wymieszać razem z solą, skórką startą z jednej cytryny, i świeżo zmielonym pieprzem.
Papier do pieczenia pociąć na odpowiedniej wielkości prostokąty. Cytryny pokroić na plasterki.
Pstrągi natrzeć przyprawami z zewnątrz i w środku. Do środka włożyć kawałek masła. Na papierze kłaść kawałek masła na nim pstrąga na pstrągu położyć kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Papier zawinąć i ułożyć na blasze. Ryby wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Pyszne są takie dobrze doprawione pstrągi :)
OdpowiedzUsuńJa do środka wkładam plasterki cytryny., masło, dużo czosnku i koperek a wszystko posypuje wewnątrz i na zewnątrz ostrą przyprawą do grilla. Też wychodzi smaczny.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńteż jest dobry :)
UsuńPodobają mi się:))
OdpowiedzUsuń