Już
niedługo 23 września na warszawskim Służewcu odbędzie trzecia edycja Wine &
Food Open Day. Organizatorami są Noble Concierge oraz Centrum Wina. Pierwsza
edycja odbyła się w 2010 roku pod nazwą Wine
& Food Noble Day. W 2011 roku zmieniono nazwę na Wine & Food
Open Day.
Podczas
każdej edycji zostało zaprezentowanych ponad 400 gatunków win oraz serwowane
były dania degustacyjnej z najlepszych restauracji w Polsce. Oprócz
możliwości degustacji alkoholi i dań menu brunchowego goście mogli brać udział
w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez znanych i uznanych szefów kuchni:
Wojciechem Modestem Amaro, Karolem Okrasą, Grzegorzem Łapanowskim, Pascalem
Brodnickim, Alon Than – mistrz sushi, Josephem
Seeletso i innymi...
Ciekawą propozycją są degustacje komentowane win,
koniaków, szampanów…
Również dla dzieci jest pełno atrakcji – gotowanie pod
okiem szefów kuchni, różnego rodzaju pokazy i degustacje łakoci.
W tym roku swoje umiejętności zaprezentują następujące
restauracje: Delikatesy Esencja, Smaki Warszawy, Willa Decjusza, L’Arc Varsovie,
Pico Cuadro, Tamka 43.
Do zobaczenia na Służewcu.
http://www.wineandfoodopenday.pl/
ach, mam nadzieję, że uda mi się wybrać.
OdpowiedzUsuńja już doczekać się nie mogę
Usuń