Zielone pomidory i paprykę umyć, osuszyć – dodanie papryki do pomidorów urozmaica ich smak a jednocześnie kiszoną paprykę można wykorzystać do sałatek - jest bardzo smaczna.
Pomidory układać w słoju na przemian z koprem, kawałkami obranego chrzanu i czosnkiem. Zalać ostudzoną wodą z solą.
Po
kilku dniach są gotowe.
- zielone pomidory,
- papryka pomidorowa – około 0,5 kilograma na kilogram pomidorów,
- 1 łyżka soli na 0,5 litra wody – przegotowanej,
- czosnek, na kilogram pomidorów 1/2 ładnej główki,
- koper z baldachami,
- chrzan w korzeniu
o, nigdy nie słyszałam o tym. ale podoba mi się pomysł. :)
OdpowiedzUsuńa z czym się takie pomidory potem je?
Pierwszy raz je robiłam i szukam dla nich zastosowania.Póki co zrobiłam zupę pomidorową, dodaję do sałatek....
UsuńA to trzeba spożywać po tych kilku dniach czy może postać?
OdpowiedzUsuńmogą postać, tak jak ogórki kiszone :)
Usuń