wtorek, 4 grudnia 2012

Gęś u Kurta Schellera





Listopad minął, miesiąc gęsiny się skończył.  Czas powspominać.  W listopadzie organizowane były warsztaty dla blogerek , o pierwszych z Arturem Morozem już było http://krolestwogarow.blogspot.com/2012/11/gesina-na-sw-marcina-warsztaty.html


Czas wspomnieć „gęsiowe” spotkanie z Kurtem Schellerem. Mistrza nikomu chyba nie trzeba przedstawiać – nauczyciel wielu polskich młodych mistrzów kuchni.


Razem z Mistrzem udało nam się przygotować kilka potraw ( gęś pieczona, gęś pieczona faszerowana, mus z wątróbek, pierożki wonton z gęsią….) .


Kurt Scheller wymaga od uczestników warsztatów dużego skupienia i koncentracji a w zamian daje sporą dawkę wiedzy i trików kulinarnych.


Jak zwykle z warsztatów wyszłam bardzo zadowolona z głową pełną pomysłów.

więcej o gęsi


4 komentarze: