Jakiś czas temu wysłałam przepis na konkurs „Kuchenne Zmagania” zorganizowany przez miesięcznik „Moje Gotowanie” i po pewnym czasie otrzymałam zaproszenie do udziału w finale konkursu, który odbył w Smart Studio ul. Hoża 51, w Warszawie.
Wraz z osobą towarzyszącą, czyli moją córką Kasią stawiłyśmy się gotowe na wszelkie wyzwania. Wraz z nami do zabawy przystąpiło 5 par, następnego dnia kolejne 5.
Naszym
zadaniem było przygotować danie z produktów znajdujących się w kuchni. Chwila zawahania,
zwątpienia i … olśnienie. Każda para szybko zdecydowała, co przygotuje i z
uśmiechem zabierała się za gotowanie.
My
przygotowałyśmy polędwiczkę wieprzową z serem z pleśnią niebieską z puree z
bobu i tagliatelle z marchewki i cukinii. Pomysł zrodził się w kilka chwil na
potrzeby konkursu.
Nasze
danie znalazło uznanie w oczach jurorów (zwyciężyło w pierwszym dniu zmagań)
pod przewodnictwem Grzegorza Łapanowskiego, który podczas zmagań życzliwie wszystkim
doradzał, pomagał, zgłaszał sugestie…
Zapraszam
do lektury miesięcznika „Moje Gotowanie” październik 2012 oraz styczeń 2013 (dostępny
jeszcze w kioskach).
Super wymyśliłyście:)
OdpowiedzUsuńdziękujemy :)
UsuńGratulacje dziewczyny. Jesteście super.
OdpowiedzUsuńdziękujemy :)
Usuńzasłużona wygrana
OdpowiedzUsuńAsiu:) gratuluje - i przepis bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie :D
UsuńJak miło Ciebie zobaczyć po tak długiej przerwie...