Pyszna przekąska, ale... jeżeli ktoś liczy kalorie, to tutaj może zaciąć się
licznik;)
- 16 świeżych daktyli,
- 8 plasterków boczku,
- 120 g kiełbasy polskiej wędzonej,
Kiełbasę
obrać ze skórki, rozdrobnić. Z daktyli wyjąć pestki, na ich miejsce włożyć kiełbasę.
Zawinąć w pół plasterka boczku, spiąć wykałaczką.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut.
ja bym jakoś to zaostrzyła...:-)
OdpowiedzUsuńkiełbasa wędzona polska, której użyłam była lekko pikantna. Oczywiście można użyć chorizo, lub dodać peperoni :)
Usuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńJakk to dobrze, że ja nie liczę... :-) I boczek lubię!
OdpowiedzUsuńZamiast kiełbasy daję migdał. Mmmm - pycha.
OdpowiedzUsuńteż dobre :)
Usuń