Łosoś z goma wakame, czyli sałatką z wodorostów.
- 200 g łososia wędzonego,
- 200 g serka śmietankowego naturalnego,
- 4-5 łyżek przecieru malinowego,
- 100 g goma wakame,
- 1 pomarańcza
Z
pomarańczy wyciąć cząstki bez skórek - odciąć górę i dół pomarańczy, odkroić
całą skórkę razem z białymi błonami, następnie wyciąć z pomiędzy błon cząstki. Serek wymieszać z przecierem malinowym. Na
plasterkach łososia kłaść serek malinowy, układać goma wakame i zawijać, Na
wierzchu ułożyć cząstkę pomarańczy.
budzi respekt ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
:D
UsuńSama mogę taką porcyjkę zjeść:)
OdpowiedzUsuń:D
Usuńgdzie kupujesz goma wakame?
OdpowiedzUsuńw Kuchniach Świata
Usuńnie mysłalam ze takie zestawienie moze az tak smakowac, bylo i smaczne i piekne :)
OdpowiedzUsuń:D
Usuń