Uproszczona
wersja jajek w skorupkach
- 6 jajek,
- 250 gram cebuli,
- 400 gram pieczarek,
- 60 gram masła,
- sól,
- pieprz,
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane przelać zimną wodą, obrać. Cebule posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni poddusić posiekane drobno pieczarki. Gdy pieczarki się uduszą połączyć je z cebulą. Jajka przekroić wzdłuż na pół, żółtka delikatnie wyjąć, białka odłożyć. Żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z pieczarkami z cebulą i doprawić solą i pieprzem (ja używam pieprz z kolendrą). W miejsce żółtek wkładać nadzienie. Można podawać z majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz