Gdy
mało czasu i pomysły się prawie wyczerpały na przyrządzenie jajek, proponuję
bardzo proste i szybkie w wykonaniu jajka z anchois i kawiorem.
- jajka
- anchois,
- kawior - ikra z ryb atlantyckich,
- sos chrzanowy - Winiary,
- szczypiorek
Parę
dni temu w gościła u mnie ekipa z Winiar i przyglądała się przygotowaniom do świąt w moim domu. Podczas spotkania przyrządziłam
kilka potraw, między innymi takie właśnie jajka.
Jajka
ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Na każdej połówce kłaść trochę sosu
chrzanowego. Co drugą połówkę dekorować kawiorem, na pozostałych układać
kawałek anchois.
Posypać
siekanym szczypiorkiem. Ja zamiast szczypiorku użyłam soliród. Przed
posiekaniem zblanszowałam go. Użyłam jajka przepiórcze, ale oczywiście można użyć jajka kurze.
Zdjęcia
dzięki uprzejmości WINIAR.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz