- 3 jajka,
- 1 awokado,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy dijon,
- sok z ½ cytryny,
- sól
Jajka
ugotować na twardo, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Awokado
przekroić wzdłuż na dwie połowy. Połówki przekręć w przeciwnych kierunkach. Wyjąć
pestkę. Miąższ awokado wyjąć łyżką. Zmiksować z sokiem z cytryny. Do jajek
dodać awokado, majonez i musztardę, delikatnie wymieszać. Doprawić solą. Można również
dodać chilli lub ostrą mieszankę przypraw.
Coś dla miłośników awokado:)
OdpowiedzUsuńA ja kocham awokado i skorzystam z przepisu:)
OdpowiedzUsuńhttp://pecanbutter.blogspot.com/
Lubię i jajka i awokado. Można "pomięszać":)
OdpowiedzUsuń