Bardzo
prosty przepis a może zachwycić. Wspaniały deser po grillowej uczcie. Dobry dla
dzieci i dorosłych.
- Banany (1-2) na osobę,
- sok z cytryny,
- cukier
Banana,
w skórce ułożyć na ruszcie i upiec z obu stron na ciemny brązowy kolor. Przełożyć
na talerz, przeciąć wzdłuż, rozłożyć. Posypać szczyptą cukru i skropić sokiem z
cytryny.
Nic
więcej nie trzeba, żadnych wymyślnych dodatków.
Właściwie to chyba wszystko da się zgrilować?
OdpowiedzUsuńale na pomysł grillowania bananów niewiele kto wpada:) a tu smaczne i proste do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńMy polecamy grillowane np. brzoskwinie podawana z lodami waniliowymi, czy grillowane jabłka jako składnik do szarlotki
OdpowiedzUsuńświetny pomysł z lodami... tylko na działce czasem trudno zdobyć lody :(
Usuń