Wspaniałe, delikatne… warto spróbować, Miła odmiana w grillowym menu.
- 1 łyżeczka pieprzu z kolendrą,
- ½ łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku,
- 4 łyżki oliwy,
- 2 łyżeczki zmielonego suszonego rozmarynu lub posiekanego świeżego
Grillować na tacce około 30-40 minut.
Tussok
Jumper Shiraz 2009
Z
wielkimi oporami zima odeszła na daleką północ, zatem pora rozpocząć sezon grillowy.
Joanna również odkurzyła sprzęt do grillowania, zatem dobieramy wino do
grillowanego combra z jagnięciny. Skoro jagnięcina na ruszcie (talerzu J), to skojarzenie
dla mnie oczywiste – australijski Shiraz. Tym razem proponuję wino, które od
niedawna jest dostępne na rynku – Tussok Jumper Shiraz 2009. Wino pochodzi z jednej
z najlepszych do uprawy winorośli okolicy, doliny słynącej z czerwonych gleb - australijskiej
Barossa Valley. Zbierane winogrona, które dojrzewały w gorącym klimacie
krainy
Oz, dają wino o wspaniałej, głęboko czerwonej barwie, wspaniałym owocowym aromacie,
w którym dominują owoce leśne, czarne wiśnie i śliwki, z wyraźną nutą tytoniu i
czekolady w tle. W smaku pełne, smaczne o dobrej strukturze i przyjemnym długim
finiszu. Polecane do potraw z grilla, jagnięciny itp.
Wino poleca
Tomasz Noga, specjalista, znawca win.
Zapachniało grillem!Czuję też wiosnę :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wiosennie,
Agata
smakowało:) i nawet te pomidorki byly dobre:)
OdpowiedzUsuń