- Opakowanie ciasta filo,
- 800 g świeżego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 2-3 łyżki masła,
- gałka muszkatołowa,
- sól,
- parmezan tarty – 12 łyżeczek,
- oliwa
Szpinak
umyć, osuszyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek, wrzucić
szpinak, posolić, dodać gałkę muszkatołową. Chwilę dusić mieszając tak, aby
liście szpinaku lekko „zwiędły”.
Metalową
foremkę do muffinek wysmarować oliwą. Płaty ciasta zwijać w "gniazdka",
wkładać w zagłębienia foremek. W środek wkładać szpinak, Całość smarować oliwą,
posypać serem.
Piec
w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut.
Szpinaczek i ciasto filo:) Pycha!
OdpowiedzUsuń