- Gruszka,
- łyżeczka sera z pleśnią niebieską,
- kostka gorzkiej czekolady,
- oliwa.
Gruszkę
przekroić wzdłuż na pół, wyjąć gniazdo nasienne. Posmarować oliwą i ułożyć
przecięciem na grillu.
Gdy
gruszka troszkę zmięknie a skórka przy przecięciu zrobi się brązowa, odwracamy
gruszkę ( gdyby się przypaliła, trzeba ściąć przypaloną warstwę) w miejsce po
gnieździe nasiennym wkładamy ser i posiekaną czekoladę. Przykrywamy folią.
Skórka
troszkę nam się przypali, ale nie jest to problem gdyż tuż pod skórką gruszka
nie będzie przypalona.
owoce z grilla, bardzo je lubię!
OdpowiedzUsuńJa bez czekolady chyba bym wolała?:)
OdpowiedzUsuńczekolada gorzka, nie słodka...
Usuńzamiast czekolady ja wole siekane orzechy:-)
OdpowiedzUsuń