sobota, 20 kwietnia 2013

„Regionalia”





Podczas tego weekendu w hali targowej na Marsa w Warszawie odbywają się Targi Produktów Regionalnych „Regionalia”.
Na targach można kupić produkty tradycyjne, regionalne oraz żywność ekologiczną - wyroby mleczarskie, miody, wyroby wędliniarskie, kiszonki, drób i jajka ( kurze, kacze, gęsie), zioła, przyprawy, oliwy, wina…
Na „Regionaliach” prowadzone są pokazy i warsztaty kulinarne.


Tomasz Jakubiak i jego pasta/pasztet z wątróbek pstrąga - tak z pstrąga.

„Regionaliom” jak zwykle towarzyszą  Targi Turystyki i Wypoczynku gdzie między innymi prezentują się regiony Polski. 


W tym roku Marcin Budynek prezentuje hotel Warszawa z Augustowa gdzie jest szefem kuchni.


Wśród prezentowanych potraw można spotkać szpik wołowy. Kto nie jadł niech żałuje.


5 komentarzy:

  1. Szpik to było coś cudnego w moim dzieciństwie:) Z Tatą kostki szpikowe "wyrywaliśmy" sobie z rąk:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mój Tata też jadała a ja głupia nie.....

      Usuń
    2. U mnie ojciec sprawiedliwe dzielił przy niedzielnym obiedzie...a w tle orkiestra włościańska namysłowskiego czy Dzierzanowskiego

      Usuń
  2. Żałuję, że nie mogłam być na Regionaliach, mam nadzieję, że będzie następna edycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja byłam w niedzielę :). Super event :)

    OdpowiedzUsuń