Podczas
tego weekendu w hali targowej na Marsa w Warszawie odbywają się Targi Produktów
Regionalnych „Regionalia”.
Na
targach można kupić produkty tradycyjne, regionalne oraz żywność ekologiczną -
wyroby mleczarskie, miody, wyroby wędliniarskie, kiszonki, drób i jajka ( kurze, kacze, gęsie), zioła, przyprawy, oliwy, wina…
Na
„Regionaliach” prowadzone są pokazy i warsztaty kulinarne.
Tomasz
Jakubiak i jego pasta/pasztet z wątróbek pstrąga - tak z pstrąga.
„Regionaliom”
jak zwykle towarzyszą Targi Turystyki i
Wypoczynku gdzie między innymi prezentują się regiony Polski.
W tym roku Marcin
Budynek prezentuje hotel Warszawa z Augustowa gdzie jest szefem kuchni.
Wśród
prezentowanych potraw można spotkać szpik wołowy. Kto nie jadł niech żałuje.
Szpik to było coś cudnego w moim dzieciństwie:) Z Tatą kostki szpikowe "wyrywaliśmy" sobie z rąk:)
OdpowiedzUsuńmój Tata też jadała a ja głupia nie.....
UsuńU mnie ojciec sprawiedliwe dzielił przy niedzielnym obiedzie...a w tle orkiestra włościańska namysłowskiego czy Dzierzanowskiego
UsuńŻałuję, że nie mogłam być na Regionaliach, mam nadzieję, że będzie następna edycja :)
OdpowiedzUsuńJa byłam w niedzielę :). Super event :)
OdpowiedzUsuń