A co to za problem zrobić surówkę z kapusty…. Też tak mi się wydawało, a jednak. Nie u każdego w domu przyrządzano surówkę z kapusty, a jeżeli to każdy ma na nią swój „rodzinny” sposób.
Ja nie
wyobrażam sobie surówki z kapusty kiszonej bez cukru i oleju, ale nie jest to tak oczywiste dla wszystkich.
- 500 g kapusty kiszonej,
- 2 łyżki cukru,
- oliwa lub olej 5-6 łyżek,
- pieprz,
Kapustę
odsączyć – nie płuczę kapusty – pokroić w drobniejsze kawałki.
Włożyć
do miski, dodać cukier, oliwę ( lub jak ktoś nie lubi to olej), pieprz i wymieszać.
Proste,
a jakie dobre….
Proste a pyszne. Uwielbiam taka surówkę szczególnie gdy jest kwaśna :)
OdpowiedzUsuńLubię taki zestaw. Tylko musowo dobra kapucha musi być:)
OdpowiedzUsuńno tak, taka prawdziwa a nie octem "kwaszona"
Usuńa cebulka i jabłuszko...?:-)
OdpowiedzUsuńcebulka i kapusta to już, przynajmniej jak dla mnie za dużo....a skoro cebulki nie ma to i jabłuszka też :)
Usuń