Sezon na szparagi trwa więc trzeba to wykorzystać. Przedstawiam kolejną wariację na temat sałatki ze szparagami.
- 10 zielonych szparagów,
- 1 duży lub 2 małe pomidory,
- garść liści młodego szpinaku,
- sok z ½ cytryny,
- sól,
- szczypta cukru,
- olej z orzechów laskowych.
Szparagi,
pomidory, szpinak umyć, osuszyć. W szparagach odłamać twarde końce. Pokroić w plastry
grubości około 0,4 cm lekko na skos zostawiając czubki. Pomidory pokroić w
cząstki. Ułożyć pocięte szparagi, pomidory i liście szpinaku. Udekorować
czubkami szparagów. Skropić sokiem z cytryny. Dodać szczyptę cukru, sól i polać
olejem.
Zastawa z wypożyczalni Gastro
Magic Service
Głodna jestem:(
OdpowiedzUsuń