poniedziałek, 6 maja 2013

Tilapia pieczona





Tilapia to wspaniała ryba  z polskiej hodowli . Można ją smażyć, piec, gotować. Tym razem prosty sposób na upieczenie jej.
  • 4 tilapie,
  • ½ bulwy kopru włoskiego (fenkuł),
  • pieprz młotkowany z kolendrą,
  • sól,
  • 2 cytryny,
  • oliwa,
  • papier do pieczenia

Tilapię oczyścić, umyć, osuszyć. Fenkuł pokroić w cienkie plasterki. Ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, do środka włożyć pokrojony koper włoski. Resztą fenkuła obłożyć rybę. Na wierzchu ułożyć plasterki cytryny. Ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą i zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz