Tilapia to wspaniała ryba z polskiej hodowli . Można ją smażyć, piec, gotować. Tym razem prosty sposób na upieczenie jej.
- 4 tilapie,
- ½ bulwy kopru włoskiego (fenkuł),
- pieprz młotkowany z kolendrą,
- sól,
- 2 cytryny,
- oliwa,
- papier do pieczenia
Tilapię
oczyścić, umyć, osuszyć. Fenkuł pokroić w cienkie plasterki. Ryby oprószyć solą
i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, do środka włożyć pokrojony koper włoski.
Resztą fenkuła obłożyć rybę. Na wierzchu ułożyć plasterki cytryny. Ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą
i zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz