Porcja na 1 osobę.
- 2 jajka (u mnie 1 gęsie),
- kromka chleba,
- ½ łyżeczki trufli z oliwy,
- masło do smażenia,
-
1
łyżeczka sera pecorino,
Przyciąć
chleb do wielkości naczynka do zapiekania.
Na
patelni rozpuścić masło, dodać posiekane trufle, chwilę
przesmażyć. Zdjąć trufle, włożyć do miseczki, przestudzić.
Jajka
rozbić do miseczki z truflami. Dalikatnie wymieszać i odstawić pod
przykryciem na kilka minut.
Na
maśle truflowym (masło na patelni zyskało aromat trufli) zrumienić
chleb z obu stron.
Na
dnie naczynka do zapiekania ułożyć chleb.
Na
chleb wylać jajka.
Posypać
serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać do
czasu aż jajka się zetną – 15-20 minut.
Idealne sniadanie na weekend!
OdpowiedzUsuń:D
UsuńJeszcze śniadania nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń