Kiedyś bardzo popularne były naleśniki z serem na słodko, proponuję zastąpić je naleśnikami z serkiem mascarpone z przecierem z owoców sezonowych.
Żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć) utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ubijania dodać sok z limonki. Wymieszać z serkiem i przecierem owocowym.
- 200 g przetartych malin, jagód, porzeczek….
- 250 g serka mascarpone,
- sok z ½ limonki,
- 2 żółtka,
- 2-3 łyżki cukru – zależy od owoców
Żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć) utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ubijania dodać sok z limonki. Wymieszać z serkiem i przecierem owocowym.
Ja
podałam z naleśnikami kokosowymi z mąki ryżowej.
Piękny krem! Jaki fioletowy, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń