- 500 gram mąki ryżowej,
- 500 ml mleka kokosowego,
- 300 ml wody gazowanej,
- 4 jajka,
- 100 gram stopionego masła,
- sól,
- olej do smażenia
Wszystkie
składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto powinno mieć
konsystencję śmietany. W razie potrzeby dolać trochę wody gazowanej lub dosypać
mąki.
Na
rozgrzaną patelnię do naleśników wlewać ½ łyżeczki oleju, wlewać ciasto i lekko
potrząsnąć patelnią tak, aby ciasto się lekko zmarszczyło. Gdy z jednej strony się
lekko zrumienią odwrócić naleśniki na drugą stronę.
Ja
podałam z kremem owocowym z serka mascarpone.
naleśniki wyglądają wprost idealnie,moje ulubione takie delikatne i cienkie *-*
OdpowiedzUsuńMuszą wspaniale smakować.Może kiedyś uda mi się spróbować!!! Cieplutko pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://balakier-style.pl/