niedziela, 18 sierpnia 2013

mozzarella zapiekana w bułce



  • 6 bułek – mogą być kajzerki,
  • 300 gram mozzarelli,
  • 2 pomidory,
  • 2 łyżki suszonych pomidorów greckich,
  • garść liści bazylii,

Z bułek ściąć wierzchy i wyjąć miąższ nie uszkadzając skórki – nie wyrzucać tylko wysuszyć, przyda się do kotletów mielonych, pasztetu….
Pomidory obrać, przeciąć na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę.
Pomidory suszone i bazylię posiekać.
Wymieszać mozzarellę z pomidorami i bazylią, napełnić bułki farszem.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać 15 minut.

 zastawa z

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł!
    Pychotka!
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń