czwartek, 15 sierpnia 2013

Dynia makaronowa pyza



Pyza to polska siostra dyni makaronowej stripetti.


Nadaje się do pieczenia i gotowania. Dynię umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut. Następnie widelcem czy łyżką ruszyć miąższ dyni a otrzymamy wspaniały „makaron”.  Ta pyza jest naprawdę smaczna.



4 komentarze:

  1. Do czego takiego dyniowego makaronu używasz? Jecie tak po prostu, czy jest składnikiem dania?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. póki co jako dodatek do mięs, ona jest bardzo smaczna sama w sobie :)

      Usuń
  2. I żadnych przypraw? nie jest za mdła?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. żadnych przypraw, miałam coś dodać ale było mi szkoda...

      Usuń