- Wątróbka drobiowa,
- masło,
- sałata rzymska,
- maliny,
- młoda cebula czerwona,
- sól,
Wątróbkę
oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Na patelni
rozpuścić masło, włożyć wątróbkę i smażyć około 8 -10 minut. Przełożyć na
talerz, odstawić do ostygnięcia.
Sałatę
rzymską umyć, osuszyć, wybrać ładne liście. Cebulę pokroić w cienkie krążki –
całe plasterki.
Sałatę
ułożyć na półmisku, na niej wątróbkę, rozdzielone krążki cebuli, maliny.
Oprószyć solą.
Do
sałatki można podać sos winegret. Ja podałam sos z melona.
Kawałek melona
zmiksować z dodatkiem soku z limonki, miodu oraz musztardy dijon. Miód, sok i musztardę dodajemy do smaku.
Nie dość, że bardzo ciekawa sałatka, to jeszcze muszę zachwycić się talerzem, na którym jest prezentowana. Śliczny :)
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję za miłe słowa :)
Usuńtalerz faktycznie śliczny :)