Wspaniały,
delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej.
- comber sarny,
- czerwone wytrawne wino,
- gałązka tymianku,
- miód lub cukier,
- sól,
Comber
oczyścić z błon, umyć, osuszyć. Zalać czerwonym winem i odstawić na godzinę.
1
szklankę czerwonego wina wlać do garnka, włożyć tymianek i gotować aż odparuje
¾ objętości. Wyjąć tymianek, doprawić miodem lub cukrem i szczyptą soli, chwilę jeszcze gotować.
Mięso
wyjąć z wina, osuszyć ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do
220 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić mięso na około
5 minut aż osiągnie w środku temperaturę 62 stopni.
Pyszne było!
OdpowiedzUsuńa co z sosem??
OdpowiedzUsuń1 szklankę czerwonego wina wlać do garnka, włożyć tymianek i gotować aż odparuje ¾ objętości. Wyjąć tymianek, doprawić miodem lub cukrem i szczyptą soli, chwilę jeszcze gotować.
UsuńCzy można to danie przygotować z mrożonego combra? Teraz tylko taka sarnina jest dostępna.
OdpowiedzUsuńMięso piec na suchej blasze? Termoobieg czy góra-dół?
oczywiście, jak najbardziej. Dziczyźnie mrożenie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Góra - dół
UsuńI am really enjoying the theme/design oof your site.
OdpowiedzUsuńDo you ever run into any internet browser compatibility problems?
A handful of mmy blog audience have complained about mmy site nnot working correctly in Explorer but
look great in Firefox. Do you have any suggestions to help
fixx this problem?