czwartek, 19 grudnia 2013

dania z kaczki




Linki do przepisów w nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) 







6 komentarzy:

  1. Wow, ile przepisów na kaczkę! Na pewno się zainspiruję ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Upiekłam kaczkę w najniższej temperaturze jaką dałam radę osiągnąć i była przepyszna, mięciutka. Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę :) efekty pieczenia w niskiej temperaturze zaskakują :)

      Usuń
  3. mnostwo przepisow ale brak jednego bardzo bardzo polskiego, staropolskiego ; na czarna polewke , czyli czernine ( czarnina) pozdrawiam z rajskiej wyspy aleka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie ma, ponieważ nie było jej w mojej tradycji rodzinnej. Pierwszy raz czarninę/czerninę jadłam całkiem niedawno i nie czuję się fachowcem. Nie mam dostępu do świeżej krwi, nie znam się na jej obróbce. serdecznie pozdrawiam

      Usuń