- comber z jelenia,
- smalec z gęsi lub masło klarowane,
- sól,
Comber
z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Zawinąć w folię
spożywczą mocno rolując. Odłożyć w zimne miejsce – najlepiej
na pół godziny do zamrażarki.
Mięso
wyjąć i pokroić (nie rozwijając z folii) na plastry grubości
około 3 cm. Delikatnie zdjąć folię. Smażyć na rozgrzanym
smalcu, z obu stron po około 3-5 minut.
W
środku mięso powinno być różowe.
Po
zdjęciu z patelni mięso odłożyć na 3 – 5 minut.
Podawać
posypane solą. Ja użyłam sól sosnową.
Podałam
z puree z selera z nutą tymianku.
Comber
jelenia ze sklepu dziki trop.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz