- 2 plastry łososia wędzonego,
- 2 łyżki syropu z granatów,
- 1 łyżka miodu
- 1 burak,
- 12 jajek przepiórczych,
- ognista mieszanka przypraw,
Syrop
z granatów wymieszać z miodem.
Buraka
umyć, ugotować al dente. Lekko przestudzić, obrać. Pokroić w
cienkie plasterki a następnie paseczki.
Wymieszać
z sosem. Odstawić do ostygnięcia.
Łososia
pokroić w cienkie paski.
Buraka
osączyć i wymieszać z łososiem.
Ugotować
jajka przepiórcze - rozbić – szerszy koniec jajka, ściąć
nożykiem – zawartość wylać do miseczki. Jajka wlewać do wody
tuż znad powierzchni wody, gotować 1 minutę. Wyjmować i osączać
ręcznikiem papierowym. (Oczywiście można dodać jajka ugotowane na
twardo.)
Jajka
ułożyć na łososiu z burakiem. Posypać ognistą mieszanką
przypraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz