- 200 g pieczarek,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 cebula
- sól,
- cukier,
- pieprz,
- oliwa,
- biała rzepa,
- 500 ml mleka,
- 2 łyżki cukru,
- 3 łyżki masła,
- oliwa z chili,
Cebulę
posiekać. Poddusić na oliwie dodając szczyptę soli i cukru. Dodać
posiekane pieczarki. Doprawić do smaku.
Rzepę
dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Mleko zagotować z cukrem i masłem. Włożyć do mleka plasterki rzepy i ugotować al
dente. Wyjąć i rozłożyć każdy plasterek oddzielnie.
Na
plasterku rzepy układać trochę pieczarek, przykrywać dokładnie
drugim plasterkiem. W przypadku gdy plasterki są nierówne można je
przyciąć.
Podgrzać
w kuchence mikrofalowej, polać oliwą z chilli i podawać.
Przepis
zainspirowany programem Masterchef Australia.
Ale ciekawostka!!!! Ciekawe jak to smakuje?
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne jest :)
UsuńAkurat w sam raz dla mojego syna uczulonego na jajka.Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://balakier-style.pl/
mniam, lubie już sama myśl:)
OdpowiedzUsuń