piątek, 17 stycznia 2014

Ravioli z rzepy z pieczarkami

  • 200 g pieczarek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz,
  • oliwa,
  • biała rzepa,
  • 500 ml mleka,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 łyżki masła,
  • oliwa z chili,
Cebulę posiekać. Poddusić na oliwie dodając szczyptę soli i cukru. Dodać posiekane pieczarki. Doprawić do smaku.
Rzepę dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Mleko zagotować z cukrem i masłem. Włożyć do mleka plasterki rzepy i ugotować al dente. Wyjąć i rozłożyć każdy plasterek oddzielnie.
Na plasterku rzepy układać trochę pieczarek, przykrywać dokładnie drugim plasterkiem. W przypadku gdy plasterki są nierówne można je przyciąć.


Podgrzać w kuchence mikrofalowej, polać oliwą z chilli i podawać.
Przepis zainspirowany programem Masterchef Australia.

 




4 komentarze:

  1. Ale ciekawostka!!!! Ciekawe jak to smakuje?

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat w sam raz dla mojego syna uczulonego na jajka.Serdecznie pozdrawiam.
    http://balakier-style.pl/

    OdpowiedzUsuń