środa, 5 lutego 2014

Puree z pasternaku II

Tymianek umyć, obrać, pokroić w kawałki. Włożyć do garnka, zalać mlekiem ( tyle aby przykryć pasternak), dodać tymianek i gotować do miękkości. Zmiksować, przetrzeć przez sito.
Gdy jest zbyt rzadkie odparować przez gotowanie. Dodać masło, wymieszać, doprawić do smaku solą.

Puree z pasternaku można również  ugotować na wodzie.

zastawa z

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam pasternaku. Jestem ciekawa, jak smakuje. Z chęcią wypróbuję Twój przepis, za który serdecznie dziękuję :). Zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. według mnie pasternak jest w smaku bardzo zbliżony do marchewki, z odrobiną selera - jest bardzo smaczny :) cieszę się jeżeli przepis się przyda. Serdecznie pozdrawiam

      Usuń