Pyszna, delikatna sałatka z kopru włoskiego i gruszki.
Cukier włożyć do miski, wlać sok z cytryny, wymieszać. Koper włoski opłukać, pokroić w cienkie plastry, włożyć do miski z cukrem, zalać gorąca wodą ( tylko aby woda przykryła koper) zamieszać. Gruszki umyć, pokroić w cienkie plastry. Wyjąć koper, odcedzić. Włożyć gruszki do wody z cukrem i cytryną.
Z sałaty zdjąć uszkodzone liście, pokroić wyrzucając głąb.
Gruszki odsączyć, dodać do sałaty razem z koprem włoskim, delikatnie wymieszać. Dodać 2-3 łyżki oliwy.
sałata lodowa,
2 gruszki,
1/2 kopru włoskiego,
2 łyżki cukru trzcinowego,
sok z 1/2 cytryny,
oliwa do smaku,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz