sobota, 1 marca 2014

Domowe grillowanie



Czasem ma się ochotę zjeść coś innego. Na przykład zimą przychodzi ochota na grilla...i co zrobić. Świetnym rozwiązaniem jest wówczas grill elektryczny.
I właśnie taki grill ektryczny Severin  jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania ze sklepu redcoon.
Ponieważ nie mogliśmy się zdecydować co zrobić przygotowaliśmy: stek wołowy, wieprzowinę w sosie teriyaki i tabasco, pieczarki, paprykę oraz pieczywo z oliwą i czosnkiem



Stek ugrillował się idealnie. Nie przywierał, smażył się ładnie, równomiernie.


Wieprzowina pokrojona w paski pięknie się pdsmażyła.


Grill z pełnym spokojem zniósł wszelkie zabiegi wokół mięsa. Zabawy z ogniem (flambirowanie) też dzielnie zniósł.


Oraz dolewanie kolejnych składników - tabasco, kikkoman, czarny sos sojowy i miód.
Do mięsa pięknie ugrillowała się papryka oraz pieczarki, no i bułka polana oliwą i natarta czosnkiem.
Śmiało mogę polecić grill elektryczny..... Z myciem też nie było problemu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz