- 1 kg mięsa na gulasz z jelenia,
- 3 cebule,
- 6 ziaren pieprzu czarnego,
- 5 owoców ziela angielskiego,
- 4 jagody jałowca,
- 400 ml bulionu wołowego,
- mąka do oprószenia mięsa,
- tłuszcz do smażenia,
- sól
- 50 g wytrawnej czekolady
Mięso
oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu (ja użyłam
smalec z gęsi) ze wszystkich stron na rumiano.
Podsmażone
mięso przełożyć do garnka z grubym dnem.
Cebule
pokroić w półplasterki i poddusić na tłuszczu. Dodać cebulę
do mięsa, wlać bulion, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W
razie potrzeby dolać wodę i ewentualnie doprawić solą.
Gdy
mięso będzie gotowe zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę,
wymieszać. Mięsa z czekoladą nie gotujemy.
mięso na gulasz ze sklepu dziki trop.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz