- 300 g pappardelle,
- 400 g mrożonego groszku – może być świeży,
- 1/2 – 1 chilli,
- 20 połówek suszonych pomidorów z oliwy,
- oliwa lub masło,
- 200 g wędzonego łososia w plastrach,
- natka pietruszki,
Pappardelle
ugotować al dente we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
Z
pomidorów zdjąć skórkę, każdą polówkę przekroić na pół.
Chilli
posiekać.
Łososia
pokroić w paski.
Pietruszkę
posiekać.
Na
patelni rozpuścić 2 łyżki masła lub wlać oliwę, wrzucić
chilli oraz groszek, poddusić około 3 minut. Dodać pomidory a
następnie pappardelle, zamieszać, wykładać na talerze.
To musi być bardzo pyszne. Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://balakier-style.pl/