środa, 9 kwietnia 2014

spis rzeczy




A
agrest marynowany z pieprzem 
albertynki
agretti
ananas na upalne dni
ananas z grilla 
ananas z winem musującym - kardynał
antrykot grillowany, w musztardzie
arbuz z winem 
awokado nadziewane kurkami 
awokado w jajecznicy
awokado z czekoladą
awokado z truskawkami
B
babeczki 




babeczki migdałowe
babeczki śmietankowe z figami 
babeczki waniliowe 
babeczki z kremem waniliowym i owocami
babeczki z orzechami w karmelu
babeczki z owocami, z sharonem
babka drożdżowa pomarańczowa
babka kakaowa
babka kartoflana na drożdżach
beef stroganow
befsztyk 
befsztyk mielony 
befsztyk tatarski
belona pieczona z orzechami i miętą 
bezglutenowe kluski parzone z mąki ryżowej
bezy
bezy kokosowe
bliny ziemniaczane
blok czekoladowy
boczek długo pieczony, w niskiej temperaturze
boczek duszony
boczek pieczony
boczek pieczony w niskiej temperaturze
boczek smażony z serem
boczek z dzika pieczony
boczek z dzika z turówką wonną
boczniaki
boczniaki a la flaczki
boeuf bourguignon wołowina po burgundzku
boeuf strogonow
bogracz
bok choy
bolo rei 
bombardino
boquerones smażone
borówki ze skórką pomarańczową
borówki z gruszkami 
bottarga
botwinka
botwinka na zimę
botwinka z kwasem z ogórków kiszonych
botwinka -czekając na wiosnę 
botwinka na żurku
botwinka z gruszką w ravioli
botwinka z pomarańczą
botwinkowe lody 
bób 
bób smażony
bób w strączkach
brandy waniliowe 
brokuł gałązkowy
brusznice ze skórką pomarańczową
brukselka, surówka
brzoskwinie  w musie czekoladowym z hibiskusem
brzoskwinie w occie
czosnek niedźwiedzi pasteryzowany
czosnek niedźwiedzi, pesto
D
daktyle zapiekane w boczku 
dania bezmięsne
dania mięsne
dania z gęsi
dania z kaczki
demi glace - baza do sosów
deser bezowy z mango
deser czekoladowo wiśniowy
deser malinowo agrestowy
deser malinowo bezowy
deser mango
deser owocowy z czarną porzeczką, malinami i imbirem
deser rabarbarowy wiosenny
deser z czarnej porzeczki z malinami
deser zimowy
deser z kremem z serka mascarpone z owocami
deser z porzeczek i serka mascarpone 
desery 
"devolay" wieprzowy
dębska kawa żołędziówka
dietetyczna pierś z kurczaka konfitowana
dipy - przepisy
dipy 
dodatki
domek baby jagi
domowa biała kiełbasa
domowa "nutella"
domowa wędlina schab
domowa wędlina z gęsi
domowe grillowanie
dorada pieczona w boczku
dorada pieczona w winie z żurawiną
dorada pieczona z chrzanem 
dorada pieczona z pomidorkami koktajlowymi na kartoflach
dorada z patelni
dorsz faszerowany, na słodko
dorsz gotowany na parze
dorsz na sposób bras
dorsz pieczony
dorsz pieczony z pieczarkami
dorsz pieczony - Skrei
dorsz po grecku
dorsz w pomidorach
dorsz smażony
dorsz w śmietanie
filet z kurczaka z kurkami
flaki
flaki drobiowe
flaki z boczniaków
flądra gotowana
flądra smażona
flądra smażona, panierowana
flądry smażone, marynowane
flądry zapiekane
foccacia z suszonymi pomidorami i cebulką duszoną
frastagliate z sezonowymi owocami
frittata zapiekana
frittata ze szparagami
fondue czekoladowe
fondue serowe
francuskie babeczki z figami
frittata ze szparagami
frytki z pasternaku
fusilli z polędwiczką wieprzową
G
galaretka z avocado
galantyna z kurczaka
galaretka drobiowa 
galaretka szampańska
galaretka ze szparagami
galaretka z kurczaka
galaretka z kurczaka bez żelatyny
galaretka z pigwy 
galaretka z akacji
galaretka z PRL
galaretka z rokitnika
galaretka z zsiadłego mleka
galaretka ze szparagów
galaretkowiec
galette z jeżynami
gęsie nogi konfitowane, w owocach 
gęsie nogi konfitowane w przyprawach korzennych
gęsie nogi w winie, w kadarce
gęsi pipek - gulasz z gęsich żołądków
gęsie pipki
gęsie szyje nadziewane 
gęsina
gęś
gęś faszerowana kapustą kiszoną i wędzonymi śliwkami
gęś kocha wino
gęś pieczona 
gęś pieczona biała kołudzka 
gęś pieczona z jabłkami
gęś pieczona ziemniakami
gęś pieczona z kasztanami
gęś z kaszą gryczaną i grzybami
gęś z kaszą gryczana i śliwkami wędzonymi
gibanica za sirom 
gicz jagnięca duszona
gładzica gotowana
gniazdka z ciasta filo z kurczakiem 
gofry
gofry belgijskie
gofry drożdżowe
gofry w Swornegaciach
gofry z Liege
goleń wołowa duszona z warzywami
golonka
gołąbki klasyczne
gołąbki z dzika
gołąbki w kapuście kiszonej
gołąbki w kapuście pekińskiej 
gołąbki w liściach botwinki
gołąbki z dzika z pęczakiem
gołąbki z dzika z kaszą jaglaną
gołąbki z gęsi ze śliwkami
gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
gęś z kaszą gryczana i śliwkami
gołąbki z pęczakiem i pieczarkami
gołąbki z sarny z kaszą owsianą
gołąbki z warzywami w cykorii
gołąbki z wędzonką, kaszą gryczaną i jabłkami w radicchio
gołębie pieczone
goma wakame z łososiem wędzonym i truskawkami 
gotowałam z ...
górka cielęca z figami 
górka cielęca z grilla
granat w czekoladzie
grasica - risotto z grasicą
grasica cielęca w sosie z madery
gravlax, gravlaks 
grill
grill w domu
jagnięcina szarpana 
jagody na zimę
jagodzianki
jajecznica na boczku ze szparagami
jajecznica z awokado
kule rumowe
kulki drożdżowe z kremem czekoladowo-orzechowym
kulki czekoladowo kokosowe
kulki rybne
kurczak
kurczak a la flaczki
kurczak cytrusowy
kurczak kukurydziany cytrusowo tymiankowy - nogi z kurczaka 
kurczak kukurydziany faszerowany
kurczak kukurydziany pieczony z szałwią
kurczak kukurydziany - nogi kurczaka duszone w winie
kurczak nadziewany soczewicą 
kurczak na sianie - nogi z kurczaka
kurczak pieczony z ananasem
kurczak w sosie Korma
kurczak z figami, z nutą pomarańczy
kurczak z pomidorami
kurczak z soczewicą
kurczak z suszonymi owocami
kurczak z warzywami sezonowymi
kurczak pieczony, faszerowany z dzikiem
kurczak teriyaki 
kurczęta pieczone jak dzikie ptaszki
kurczęta z pomidorami
kurki w cieście francuskim 
kurki w kwiatach cukinii 
kuropatwa
kwas buraczany 
kwiaty
kwiaty akacji w cieście
kwiaty cukinii 
liwance
lody 
lody dla ochłody
lody imbirowo cytrynowe
lody jagodowe
lody limonkowe
lody mango z mlekiem kokosowym - wegańskie
lody truskawkowe
lody w kwiatach cukinii w tempurze
lody zapiekane w cieście
lody z botwinką
Ł
łazanki z serem zapiekane
łatwe ciasta czekoladowe
łatwe ciasto z rabarbarem
łopatka cielęca z chutneyem z mango 
łopatka jagnięca
łopatka wieprzowa pieczona
łopatka z jelenia pieczona z grzybami
łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze 
łososiowa przekąska 
łososiowe trio
łosoś kokosowy w pomarańczach
łosoś pieczony w niskiej temperaturze
łosoś wędzony
łosoś wędzony malinowo pomarańczowy
łosoś wędzony z burakiem i jajkiem przepiórczym
łosoś wędzony z goma wakame 
łosoś wędzony z goma wakame i truskawkami
łosoś wędzony z granatem na chrzanowej śmietance
łosoś wędzony z pomarańczą i jajkiem
łosoś wędzony z serkiem mascarpone
łosoś wędzony z truskawkami
łosoś z konfiturą z cebuli
mini tosty z jajkami zapiekane z beszamelem
mirabelki w occie
mizeria
mizeria z octem
młoda kapusta duszona 
młoda kapusta duszona z jagnięciną
młoda kapusta z dzikiem zapiekanka
młode ziemniaki
młode ziemniaki pieczone
młode ziemniaki z warzywami strączkowymi
młode kartofle smażone
morele w occie
morele zapiekane z czekoladą, w szynce dojrzewającej
mostek jagnięcy,
mozzarella panierowana smażona
mozzarella w szynce serrano z suszonymi pomidorami i kaparami zapiekana
mozzarella zapiekana w bułce
móżdżek cielęcy 
muffinki dyniowe  
muffinki szparagowe
muffinki z jabłkami
muffinki z serem, suszonymi pomidorami i ziołami 
mule
mule zapiekane
murzynek
mus z avocado
mus z awokado z czekoladą
mus z białego wina
mus z czosnkiem niedźwiedzim 
mus z melona
mus ze szparagów
mus z szynki w galarecie
N
najłatwiejszy jabłecznik
naleśniki
oranżada
orzechy włoskie konfitura
orzeźwiająca sałatka z ogórków i arbuza 
ostrygi zapiekane z masłem szalotkowym
ośmiornica
ośmiorniczki baby - oprawianie 
owoce
owoce morza
owoce morza z tagliatelle
owocowe leniwe - z czarnej porzeczki
P
paella z małżami, kurczakiem i chorizo
pak choi
paluchy wiedźmy ciastka na Halloween
pałeczki z kurczaka z grilla 
pałki kurczaka
pakieciki z indyka z figami
pampuchy
pancakes -pankejsy
pancakes z nutellą
pańska skórka
pappardelle z groszkiem i suszonymi pomidorami 
papryka faszerowana
paprykarz szczeciński
paprykasz z kurcząt 
papryczki faszerowane 
papryczki nadziewane quinoą 
papryczki z serem feta
papryka faszerowana chorizo
papryka faszerowana jarmużem
papryka faszerowana ziołowym serem
papryka pieczona w słoikach 
partnerzy 
pierogi z czereśniami
pierogi z czereśniami i bobem
pierogi z czereśniami i kurkami
pierogi z dynią i serem
pierogi z fasola i śliwkami wędzonymi
pierogi z fasolą i ziemniakami
pierogi z białą kiełbasą i kapustą kiszoną 
pierogi z białym serem, suszonymi pomidorami i kaparami
pierogi z dzika
pierogi z fasoli
pierogi z gęsi, z fasola i śliwką wędzoną
pierogi z gęsi, rosół z gęsi
pierogi z gęsi z nutą pomarańczy i rozmarynu
pierogi z jagnięciną
pierogi z jagodami
pierogi z jarmużem
pierogi z jarmużem i kaszą gryczaną
pierogi z kaczka pieczoną
pierogi z kaczką z wiśniami
pierogi z kaszą gryczana, orzechami i grzybami
pierogi z kapustą i grzybami
pierogi z kurkami i bobem
pierogi z kurkami i mięsem drobiowym
pierogi z kurkami i perliczką
pierogi z kurkami i czereśniami
pierogi z mięsem 
pierogi z mięsem i kaszą gryczaną
pierogi z mięsem z ogonów wołowych 
pierogi z ogonami wołowymi 
pierogi z perliczki
prawdziwki  w winie
prażonki jurajskie - zapiekanka
prosiak pieczony
przecier malinowy na zimę 
przecier pomidorowy
przecier pomidorowy kontra passata
przecier pomidorowy słodki
przekąska z łososiem i malinami
przekąski
przepiórka smażona
przepiórka z sosną i jałowcem, smażona 
przepiórki
przepiórki confit w maśle z szafranem
przepiórki cytrynowe
przepiórki duszone
przepiórki duszone w śmietanie
przepiórki faszerowane
przepiórki faszerowana - balotyna  
przepiórki konfitowane
przepiórki na sposób francuski
przepiórki pieczone
przepiórki smażone, panierowane 
przepiórki wędzone
przepiórki w cydrze 
przepiórki w ziołach 
przepiórki z figami
przepiórki z foie gras 
przepiórki z turówką wonną
przetwory 
przysmak drobiowy
przystawki
pstrąg pieczony 
pstrąg pieczony z kaparami
pstrąg pieczony z kolendrą
pstrąg pieczony z pieczarkami
pstrąg po bieszczadzku
pstrąg wędzony z granatem na chrzanowej śmietance
pstrąg smażony
pstrąg z grilla 
ragout z gęsi z grzybami
ragout z jelenia
ragout z jelenia z grzybami
ragout z kaczki
ragout ze ślimaków
rajskie jabłuszka w occie
raki 
ramen po polsku z kaczką
ravioli z botwinką i gruszkami
ravioli ze szparagami
ravioli z rzepy z pieczarkami
ravioli ze szpinakiem
ravioli smażone z serem i suszonymi pomidorami
ragout z dzika z pieczarkami
regeneracyjny koktajl 
renifer suszony 
rib eye steak z masłem ziołowym 
rillettes z kaczki
risotto
risotto alla milanese 
risotto z drobiem i perliczką
risotto z grasicą 
risotto z kurczaka
risotto z kurczakiem kukurydzianym
risotto z owocami 
risotto z owocami morza
risotto z ośmiornicą
rogale kruche z nadzieniem 
rogale na Św.Marcina
rogale "świętomarcińskie" 
rokiel pieczony z wędzoną papryką
rolada cielęca z pieczarkami 
śledzie z cytryną i jabłkiem
śledzie z grzybami
śledzie z jałowcem
śledzie z kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi
śledzie z kawiorem
śledzie z piernikiem i miodem
śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami
śledzie z żurawiną i orzechami włoskimi
śledź
śledź po japońsku
śledź pod szubą
śledź w burakach, śliwce i czerwonej cebuli z sałatką ziemniaczaną
śledź z goma wakame
śledź z kapustą
śledź z koperkiem
śledź z koprem włoskim
śledź z pomidorami suszonymi
śledzie smażone marynowane
śledzie w pomidorach
śledzie z musztardą, marynowane - rolmopsy
ślimaki smażone panierowane
ślimaki z kaszą i grzybami - kaszotto
śliwki wędzone w occie
śliwki w occie 
śmietanowiec - galaretowiec
śniadania
średnio pikantny schab w sosie Tikka Masala 
święta
świńskie uszy z kapustą
T
Tabbouleh z jagnięciną z grilla i jogurtem naturalnym
tagliatelle z bobem i zielonym groszkiem
tagliatelle ze szparagami
tagliatelle z kalarepką, czosnkiem niedźwiedzim
tagliatelle z grzybami
tagliatelle z pomidorami suszonymi i zielonym groszkiem
tagliatelle z ośmiornicą
tagliatelle z owocami morza
tagliatelle z sezonowymi owocami 
talerz smażonych warzyw
tani piernik
tapas
tapas, szynka serrano....
tarta cytrynowa Bożeny Sikoń 
tarta czekoladowo truskawkowa 
udziec jagnięcy duszony
udziec jagnięcy pieczony  w niskiej temperaturze
udziec jagnięcy z czosnkiem niedźwiedzim
udziec kozi pieczony
udziec z jelenia pieczony
udziec z sarny pieczony
udziec z sarny z sosem grzybowym
uszka z fasolą i śliwkami wędzonymi
uszka z fasolą i ziemniakami
uszka z grzybami smażone
uszka wigilijne
W
warsztaty
warzywa
warzywa w tempurze
warzywa grillowane
warzywa zapiekane 
warzywne lasagne I
warzywne lasagne II
wątróbka cielęca smażona
wątróbka drobiowa z jabłkiem
wątróbka drobiowa z wiśniami
wątróbka gęsia z jabłkiem
wątróbka drobiowa z figami
wątróbka z grilla
wątróbka z malinami
wątróbka jagnięca z malinami
wędlina domowa schab
wędliny
wędzone polędwiczki wieprzowe 
wędzone żeberka w kapuście z żurkiem
wędzone żeberka z fasolą
wędzonki
wężymord po polsku
Wielkanoc  
wieprzowina
zupa krem z czosnku niedźwiedziego
zupa krem z dyni cappuccino
zupa krem z dyni z malinami
zupa krem z  dyni z pomarańczą
zupa krem z dyni z curry 
zupa krem z groszku
zupa krem z kasztanów
zupa krem z kalafiora 
zupa krem z kolorowej marchewki 
zupa krem z kukurydzy
zupa krem z kolorowej marchewki
zupa krem z szparagów z truskawkami
zupa krem z młodej kapusty 
zupa krem z marchewki
zupa krem z ogórków małosolnych
zupa krem z pasternaku
zupa krem z skorzonery
zupa krem z tomatillo
zupa krem z wężymordu
zupa migdałowa
zupa ogórkowa na wywarze rybnym
zupa pomidorowa po włosku
zupa pomidorowa z papryką
zupa ogórkowa na wędzonych nóżkach
zupa ogórkowa ze świeżych ogórków
zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
zupa pomidorowa z mleczkiem kokosowym
zupa rakowa
zupa rybna
zupa rybna, zupa z ryb morskich
zupa rybna z ogórkami
zupa rybna z mleczkiem kokosowym
zupa szczawiowa 
żur postny
Żurek na kości z szynki dojrzewającej

O WINACH

1-st Warsaw Annual Tasting of Portuguse III
1-st Warsaw Annual Tasting of Portuguse II
1-st Warsaw Annual Tasting of Portuguse I
Alto Adige wina z południowego Tyrolu 
Aniołowie nad Jurą
Armagnac Marca Darroze
Austrian Tasting Warsaw do każdej potrawy odpowiednie wino
Barolo & Friends
Barolo & Friends – część IV - Wina Piemontu cz. III
Barolo & Friends – część III - Wina Piemontu cz. II 
Barolo & Friends – część II - Wina Piemontu cz. I
Barolo & Friends - część I
Barolo i przyjaciele
Barton & Guestier Depuis...
bąbelki na Nowy Rok
BorsaVini 2012 „Włochy winem opowiadane: tak wiekowe, a jednak współczesne” II
BorsaVini 2012 „Włochy winem opowiadane: tak wiekowe, a jednak współczesne” I
Boschendal w klubie 6 win
Bud Break 2013 Król Riesling
Bułgaria i Rumunia na nowo odkryte
burnarj
California Food & Wine
Campos de Espana  hiszpania w Winestory
Care -Bodegas Anadas - nowa twarz Aragonii
Castel w La Rotisserie 
Cave de Vire jeszcze jedno opowiadanie
Chablis wino na Boże Narodzenie
Chablis w Winestory Żoliborz
Chile to nie tylko wino
Chile zamknięte w butelce
Chilean Wine Tour Warsaw Poland
chłodne prosecco ciepły wieczór
Cimoarosa z Lidla - reaktywacja
co by do sushi 
Constantino - winnica z Palermo 
Cortijo de Trifillas CT w Winestory
Cremant de Bourgogne na każdą wyjatkową chwilę w życiu
Degustacja win Valpolicella i Amarone
Domaine Baron de L’Écluse i orzeł w koronie
Don PX Convento Seleccion 1946
Do trzech dych w Gucio Domagoj I
Do trzech dych w Gucio Domagoj II
Douglas Campbell z Tomatin w Whisky &Wine Place
Dzień Malbeka po raz drugi w Warszawie
Gambero Rosso Vini d`italia tour 2013
Go West-wina Kalifornii
Grand Cru nad Wisłą
Gala Grand Prix Magazynu Wino 2012-11-08 Seminarium -część I
Gala Grand Prix Magazynu Wino 2012-11-08 Seminarium -część II
Festiwal Win Alzackich
Flavours of Portugal
Flavours of Portugal - wielkie białe wina
Francja w Lidlu I
Francja w Lidlu II
Francuskie wina na twoim stole, Lidl
Gambero rosso 2013/2014 
Gambero rosso 2014/2015
GarofoliGuelfo Verde Frizzante 2013
gęś kocha wino
Good Food Fest
Grand Prix Magazynu Wino 2013
gwiazdy na butelce a w butelce wino
Hiszpania i Portugalia w Lidlu
Hiszpania na Burakowskiej
Hiszpania nieodkryta 
Iberyjskie bąbelki w Portucale
Iberyjskie wina z Lidla
Ironstone  - wina z Kalifornii 
Istenić - Słoweńskie bąbelki
jak powstała kiełbasa swojska Taurus
jesienne winne inspiracje - Marjan Arman  
Kalifornia - Green Awards 2014
klub 6 win
kocham Austrię
KochamWinoFest...
Kocham Wino Fest-festiwal dobrego smaku
Kolacja w ProVita
Kolacja w ProVita -  Polska jesień I
Kolacja w ProVita - Polska jesień II
Krople wina z Etny - Benanti w Tamka 43
Kurt Scheller w Makro
La Fromagerie sery i wino
Let’s drink Italy 
Lidl- iberyjskie wina i smakołyki
Lidl. Kolekcja win francuskich na Święta 
Lidl. Kolekcja win węgierskich 
LIDL, kolejny przystanek...
Lidl na Święta
Lidl tydzień francuski
Lidl tydzień kuchni francuskiej
Luis Pato i jego baga
Luxitalywine & white truffle  
Luxitalywine w Piwnicy pod Harendą
Magiczne miejsce – piwnice Maison Joseph Drouhin
Marin Rendić w Guccio Domagoj
Mielżyński Grand Cru 
miodula staropolska, miodula prezydencka
Mistrzostwa Polski Sommelierów
Mołdawia w kieliszku II 
Mołdawia w kieliszku I
Monte del Fra w Warszawie
Monte del Fra z Veneto
Muzeum Wódki
Naturele
Nowa Toskania i przyjaciele 
Odkrywamy kalifornijskie wina
Odkrywamy kalifornijskie wina II
V Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 
IV Ogólpolski SalonWin i Alkoholi M&P-wina białe
IV Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P-wina czerwone 
III Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P – wina
III Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 
"Original Flavors, the Mediterranean Essence” – prezentacje kulinarne - część II 
"Original Flavors, the Mediterranean Essence” – prezentacje kulinarne - część I  
Mołdawia w kieliszku
para do Sherry
Pairing Collection - kolekcja do pary
Pisco to nie tylko Pisco Sour
podstawy degustacji z Andrzejem Strzelczykiem
Polka 2017
Riesling
rzecz o drodze do DomaineLaroche
SALON WIN Z POŁUDNIA FRANCJI: LANGWEDOCJA I ROUSSILLON
sery, wina i Kruliq 
słodka Austria 
słona tajemnica wina 
Smaki Portugalii I
Smaki Portugalii II 
Street Food/Street Wines na Burakowskiej
sushi i wino
szparagi i wino 
światowy dzień sherry
Tokaj
Tokaj w Olivie
Tokaj w Warszawie
uczta mięsożerców 
Urugwaj w 6 winach
Warsaw Annual Tasting of Portuguese Wines
Warsztaty w Dwie Trzecie z Marcinem Jabłońskim   

WeingutKünstler w Żurawinie
wina na Wigilię
wina dobierają Jancik i Białęcki 
wina niemieckie
Wina Pasquier Desvignes -małe perełki wielkich gigantów
wina z Kaliforni
wina z Macedonii
wina z RPA
Wines of Argentina 
Winestone - wino i kamienne deska
Wine & Food Open Day – część 3, tuńczyk błękitnopłetwy
Wine & Food Open Day 
Winnicalidla.pl
winnica Płochockich 
Winnica Turnau - pierwszy rocznik
winobranie w winnicyArtus 
wino do gęsi
wino i Święta
wino na Św. Jana
wino na Wigilię
wino mąka woda
wino na Wielkanoc 
wino we mgle 
wino w kuchni - warsztaty
wino z Czech Nove Vinarstvi
6 Win.pl Food Blogger Fest  
Włochy i Hiszpania w Lidlu
Varsovino 2019
Vincent Château de Fuissé a Bożonarodzeniowe Życzenia
Vininova nowy sklep z winami w Warszawie
IX Wystawa Win Hiszpańskich - I
IX Wystawa Win Hiszpańskich - II
VinieAffini-po degustacji 
Vini Torrevento Emilo Morow Casa Pablo 
Vranec skarb Macedonii
Taste of Americal
X Wystawa Win Hiszpańskich i 100 punktów Parkera 

WARSZTATY, SPOTKANIA, RÓŻNOŚCI
7 odsłon ziemniaka w Młynie Gąsiorowo
III Międzynarodowy Turniej Smaków na Zamku w Liwie - Wileki Gościniec Litewski
ABC Gotowania - Mariea Marecka w akcji
Akademia na Różanej
Ambrozja smaku - warsztaty z Ambasadorami
Andrea Scarantino - z miłości do makaronu 
Baltazar by Mondovino - wspólne gotowanie
Bartnik Sądecki - smaki Sądecczyzny
bekon burger truflowy z jakiem przepiórczym
Białowieża - Marcinek i Stoczek wsród bojarów
Białystok - noc restauracji
bianchetti 
bieszczadzkie smaki II
bieszczadzkie smaki I
Bistro La Cocotte
bursztyn i cydr w La Fromargie
bycze jądra - Ivo Violante - Europejski Festiwal Smaku 
chleb sędziszowski żytni
czekoladowe warsztaty
Czekoladowy Cukiernia - pralinki
egzotyczne menu w Mazurkas Catering
X Europejski Festiwal Smaku w Lublinie
Europejski Festiwal Smaku w Lublinie
Festiwal Smaku w Grucznie
Festwial Smaku w Grucznie 2014 
Festiwal Warszawa Singera 
Festiwal Warzyw i Owoców Świata
Fete de la Musigue
Fiesta i Siesta
Fit&Easy, Sylwia Wiesenberg i my
Flosolei Tour in Warsaw 
Flosolei Tour in Warsaw - oliwy świata 
Foksal Factory 
French Touch
Gault&Millau gala od kuchni
gęsina na Marcina
gęsina na Marcina
gęsina na Św. Marcina - warsztaty
gęś u Kurta Schellera 
grill opalany drewnem w Blue Cactus 
Heladeria Artesana La Fiorentina w Sewilli
Hotel Mercure Gdynia Centrum nie tylko na lato
Izumi Izakaya
Izumi Biały Kamień warsztaty dla warszawskich blogerów
Izumi Sushi Biały Kamień - 3 urodziny
Jak nie nudzić się w Bieszczadach
Jesienne menu w Le Victoria Brasserie Moderne
Jung & Lecker i my
kawa 
Kanapa - restauracja z kuchnią ukraińską
Kaszubska Koza i jej sery. Wizyta u Kaszubskiej Kozy.
kocham oliwę
kolacja Trzy Znaki Smaku 
Kraftskiva – święto raków
kraszanki 
królestwo garów  w królestwie szparagów
kuchenne zmagania
kuchnia Japonii w Muzeum Etnograficznym
kuchnia+ food film fest - "niebo w gębie" z Tamką 43
Lar'c Varsovie - prezentacja menu
La Rotisserie 
Lato u Państwa Majlertów 
lokalne zakupy
Lunch u Dyletantów
Lunch w Tamce 43
makowiec z Ejszeryszek
Mamaison Le Regina
manufaktura czekolady 
między mostami - niech cię zakole
Mistrzostwa Polski Sommelierów
Miód z Sejneńszczyzny
Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski - Drohiczyn - część I
Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski -Ziołowy Zakątek - część II
Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej
Niech Cię Zakole - drugi dzień na Ziemi Dobrzyńskiej
noc restauracji - Białystok 
Novotel Airport Warszawa od kuchni
Olej z prażonych orzechów laskowych i makadamia w Lidlu 
Olivier Nast i jego jajko
"Original Flavors, the Mediterranean Essence” – prezentacje kulinarne - część I 
Parmizaanos w hotelu Marriott
Perlage Tasting Club - Cisowianka
pasieka na dachu
Paweł Oszczyk w La Rotisserie
Podlaskie smaki II
Podlaskie smaki
pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku
pokochaj oliwę
pomidor na targu na Wolumenie 
portugalska kolacja
przed kuchennymi rewolucjami 
pyr na salonach 
Regionalia II
Regionalia
renifer suszony 
risotto alla milanese
rzeźnik z Galicji 
sery z Wiżajn 
Smak Curry
smaki Bieszczadów
smaki Pszczyny
smaki Warmii i Mazur
style odżywiania wśród Polek
„Flavours of Portugal” Esporão
spotkanie z Pawłem Oszczykiem
street food festival 
sushi lodowe i Filippo Novelli
Światowy Dzień Tapas
Święconka
Święto pilzneńskiej golonki - golonka podkarpacka z Pilzna
Szlakiem WGL I
Szlakiem WGL II
Tapas i nie tylko, w Sewilli I
Tapas i nie tylko w Sewilli II
targi turystyczne Toruń
Taurus
Taurus - ich pierogi i nie tylko
Tajskie gotowanie
Toruński Festiwal Smaku - Kuchnia Krzyżacka i Średniowieczna
True Brunch w Hyatt Regency
Trzy Znaki Smaku
Trzy Znaki Smaku - warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim w Grucznie 
Tydzień kuchni Chilijskiej
Tzatziki Pascala, Hellada na talerzu
uczta mięsożerców 
u Państwa Majlertów
Warsaw Italian Week (end)
warsztaty fotograficzne
warsztaty gęsinowe w Poziom 511
warsztaty w Venti-tre z Michałem Suchenkiem
warsztaty z Fairy
warsztaty z Kurtem Schellerem w Makro
warsztaty z ketchupem Pudliszki 
warsztaty z Kikkomanem i Tabasco
warsztaty z Marcinem Budynkiem
warsztaty z Tabasco i Kikkomanem
w Białowieży
weekend w Novotel Warszawa Airport
weekend w Winnicy Płochockich 
wędliny z Ejszeryszek
w gorzelni w Krzesku
wieczór w Luzomanii
Wine & Food Open Day – część 2, warsztaty
Wine & Food Open Day – część 3, tuńczyk błękitnopłetwy
wiosenne śniadanie z Podlasia 
wiosna u Państwa Majlertów
wiosna w Tamka 43 
Winestone w Hotelu Mercure Centrum Wrocław
wizyta w Wedlu
WolumenII 
Wolumen 
Venti -tre - szparagi, skorzonera, my i Marcin Suchenek
VMI Wyższa Szkoła Kulinarna-inauguracja
zaguby, sery i wędliny na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski III
zbiory u Państwa Majlertów
zdrowe warsztaty kulinarne
ziemniaczane warsztaty z Arturem Morozem 
zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne
zioła ziółka
Złote Łazienki - miód z Hyatt Regency
zobacz kotku co mam w środku
VI Europejski Festiwal Smaku w Lublinie



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz