- comber jagnięcy – 800 g,
- sól,
- pieprz,
- 4-5 ząbków czosnku,
- garść listków rozmarynu,
- oliwa,
Mięso
oczyścić z błon, końcówki kości oczyścić z mięsa, umyć,
osuszyć.
Czosnek
rozgnieść, rozmaryn posiekać, wymieszać z solą i pieprzem.
Natrzeć
przyprawami mięso i odstawić na co najmniej pół godziny.
Następnie
mięso obsmażyć na oliwie, na złoty kolor z obu stron i wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Po
wyjęciu, mięso odstawić na 8 minut aby odpoczęło.
Comber
jagnięcy podałam z młodą kapustą, karmelizowanymi młodymi
marchewkami oraz podsmażonymi młodymi ziemniakami.
zastawa z
Przepyszna propozycja :)!
OdpowiedzUsuńdziękuje bardzo :)
Usuń