środa, 28 maja 2014

Comber jagnięcy


  • comber jagnięcy – 800 g,
  • sól,
  • pieprz,
  • 4-5 ząbków czosnku,
  • garść listków rozmarynu,
  • oliwa,

Mięso oczyścić z błon, końcówki kości oczyścić z mięsa, umyć, osuszyć.
Czosnek rozgnieść, rozmaryn posiekać, wymieszać z solą i pieprzem.
Natrzeć przyprawami mięso i odstawić na co najmniej pół godziny.
Następnie mięso obsmażyć na oliwie, na złoty kolor z obu stron i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Po wyjęciu, mięso odstawić na 8 minut aby odpoczęło.
Comber jagnięcy podałam z młodą kapustą, karmelizowanymi młodymi marchewkami oraz podsmażonymi młodymi ziemniakami.
 
 zastawa z

2 komentarze: