Oliwa
z oliwek extra vergin - jeden z najzdrowszych produktów spożywczych
świata. Wciąż mało znany i traktowany bez należnej mu atencji.
Jak
skorzystać z niego najlepiej, jak zastosować w codziennym życiu -
nie tylko w kuchni, jak umieć samodzielnie ocenić i wybrać najlepszą oliwę dla siebie, jak uniknąć kupowania podróbek?
Na
te i inne pytania wszyscy miłośnicy oliwy z oliwek extra vergin
znajdą odpowiedzi podczas pierwszej w Polsce profesjonalnej degustacji
oliw przygotowanej przez autora najlepszego na świecie przewodnika
po oliwach extra vergin FLOS OLEI, Marco Oreggia.
13
czerwca w hotelu Regent (dawny Hyatt) w Warszawie od godz.14:00
ponad 30 producentów oliwy zaprezentuje swoje produkty
polskim
miłośnikom zdrowej kuchni oraz profesjonalistom gastronomicznym i
mediom.
Podczas imprezy będzie również okazja do:
• spróbowania
portugalskich produktów gourmet,
• serów
z różnych stron świata,
• obejrzenia
kulinarnego show z pokazaniem czarów oliwnych w kuchni w wykonaniu
Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirpool
• zakupienia
niedostępnego w Polsce przewodnika po oliwach extra vergin FLOS
OLEI, który wprowadza nas w świat oliw, regionów i odmian oliwek,
z których są produkowane, rankingu najlepszych produktów 2014 roku
i wielu innych niespotykanych nigdzie indziej informacji o oliwie.
http://flosolei.evenea.pl/
http://flosolei.evenea.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz