sobota, 28 czerwca 2014

Awokado nadziewane kurkami, szpinakiem i tymiankiem cytrynowym

Danie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady.
4 awokado,
200g świeżych kurek,
100g szpinaku,
jedna średnia cebula,
sok z jednej cytryny,
4 gałązki tymianku cytrynowego,
75ml klarowanego masła,
sól,

pieprz
Awokado wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Kurki oczyścić, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać kurki i smażyć tak długo aż zredukuje się cały płyn. Dodać umyty i osuszony szpinak, tymianek cytrynowy. Dodać sól i pieprz do smaku.
Serwować w skórkach awokado.

 zastawa z

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz