Pod okiem Sylwii Wiesenberg , Polki mieszkającej na stałe w Stanach Zjednoczonych, uśmiechniętej i pełnej energii twórczyni programu treningowego „Tonique”, stworzonego dla młodych mam, marzących o sylwetce sprzed ciąży, będącej nową ambasadorką marki Fit & Easy przygotowywaliśmy dania według jej przepisów.
Istotną
rolę w powrocie do formy według Sylwii ma odpowiednie odżywianie.
A
skoro Sylwia i Fit & Easy, były to przepisy na zdrowe, lekkie i
bezmięsne dania -sałatki, koktajle, przekąski... gdyż według
Sylwii istotna rolę w utrzymaniu odpowiedniej sylwetki odgrywa
odpowiednie odżywianie.
Podczas
warsztatów przygotowywaliśmy między innymi:
Koktajl
„zielony ogród”
Składniki
na 1 litr:
- 4 selery naciowe
- 2 kg świeżych ogórków
- 1 pęczek natki pietruszki
Sposób
przygotowania:
W
sokowirówce wycisnąć sok z wcześniej obranych i umytych warzyw:
selera oraz ogórków. W blenderze zmiksować natkę pietruszki z
sokiem z cytryny. Wszystkie składniki połączyć i przelać do
szklanek.
PIECZONE
BURAKI I RABARBAR Z MOZZARELLĄ I
OCTEM
BALSAMICZNYM
Składniki
dla 4 osób:
- 1 kg obranych buraków,
- 4 łodygi rabarbaru,
- 400 g rolady z koziego sera
- 1 opakowanie Roszponki Fit&Easy
- kilka listków świeżej bazylii
- oliwa z oliwek
- sól morska i wędzona
- sok z 1 pomarańczy
- ocet balsamiczny
Sposób
przygotowania:
Umyte,
obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na
blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35
– 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Buraki można również
piec w całości, a dopiero potem obrać i pokroić w cząstki. Umyty
rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę,
skropić oliwą z oliwek, sokiem z pomarańczy oraz octem
balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Na
talerzu ułożyć cząstki pieczonych buraków z rabarbarem. Całość
posypać Roszponką Fit&Easy, pokruszonym kozim serem oraz świeżo
siekaną bazylią. Na koniec skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.
AVOCADO
PUDDING
Składniki
na 1 litr:
- 300 ml mleka sojowego lub mleka z nerkowców
- 3 obrane i zamrożone banany
- kilka listków świeżej mięty
- nasiona konopi lub nasiona Chia
Sposób
przygotowania:
Avocado,
mleko, banany i miętę zmiksować w blenderze. Rozlać do miseczek i
posypać nasionami.
zdjęcia Julita Strzałkowska i królestwo garów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz