Agrest
umyć, osuszyć i ogolić (odciąć końcówki).
Makaron ugotować
al dente w lekko osolonej wodzie.
Na patelni skarmelizować
cukier, wrzucić agrest i czereśnie, zamieszać dokładnie, tak aby
wszystkie owoce były oblepione karmelem, dodać masło i zamieszać.
Dusić aż rozpuści się cały cukier. Dodać serek mascarpone,
dokładnie wymieszać. Następnie dodać makaron, wymieszać i
nakładać. Posypać jagodami i listkami mięty.
Najlepiej cukier zacząć karmelizować gdy wrzucimy makaron do wody. Owoce będą gotowe akurat gdy makaron będzie al dente. Prosto z garnka przełożyć makaron na patelnię z owocami i serkiem.
250 g tagliatelle lub frastagliate,
4 łyżki cukru,
40 g masła,
250 g serka mascarpone,
300 g drylowanych czereśni,
400 g agrestu,
200 g jagód,
listki mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz