W grudniu 2011 roku... jak to już dawno...wygrałam udział w warsztatach smaku Kuchni+ z Tomaszem Jakubiakiem. Wzięło w nich udział 10 osób, wśród nich była Marieta Marecka.
Nasze
losy różnie się potoczyły, dla mnie był to początek wielkiej
przygody z blogiem kulinarnym w tle. Natomiast dla Mariety był to
kolejny szczebel do własnego programu kulinarnego - ABC gotowania.
W tej chwili powstaje trzecia już seria.
W tej chwili powstaje trzecia już seria.
Program
jakiego do tej pory brakowało na naszym rynku. Po prostu podstawy
gotowania, nie jakieś wymyślne, skomplikowane, trudno dostępne,
ale proste podstawy dla każdego.
Pokazuje jak radzić sobie z podstawowymi produktami, jak przygotować potrawy uznane za klasyczne. Czyli jak usmażyć kotleta schabowego, jak ugotować rosół... Inauguracyjny odcinek całej serii traktował o jajkach: jajka na miękko, jajka sadzone, jajecznica.... Niby proste, niby banalne, ale czy aby na pewno każdy wie, jak je przyrządzić... Marieta właśnie w łatwy i przyjemny sposób ukazuje jak radzić sobie w kuchni.
Towarzyszyłam nagraniom do odcinka przybliżającego nam podroby: ozór wołowy, kurze serca i wątróbkę.
Tanie,
łatwo dostępne produkty, z którymi większość z nas nie wie co
zrobić, a naprawdę można z nich wyczarować wspaniałe potrawy.
Zapraszam
do obejrzenia nie tylko tego odcinka (za smak potraw ręczę :) -
próbowałam) ale również całej trzeciej serii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz